Myseľ človeka 5.-6.

Myseľ človeka 5.-6.

MYSEĽ ČLOVEKA 5.


Kde sú veky čo času ušli?
Ako sa tvorí perla v mušli?
Ako zrátať vlny morí,
silu luny, svit v stromoví?
Sčítať, násobiť piesok v púšti?

Človek nikdy nevylúšti
taje, hru, labyrint svojej mysle.
Myseľ, rozum, vôľa človeka
od koho, od čoho sú závislé?


MYSEĽ ČLOVEKA 6.

Bez rozmyslu, bez úvahy
prekračuje neznáme prahy.
Nepoloží myseľ na misku váhy
a prečo, načo aj?

Človek bez lásky k inému človeku
si chce stvoriť na zemi raj.


Anna Vodičková
Autor annav, 02.08.2017
Přečteno 469x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí