Počítam, Povzdych

Počítam, Povzdych

POČÍTAM

Počítam.
Život svoj delím.
Nič.
Potom začiatok.
Minúty, hodiny, dni
mesiace, roky.
A nároky.

Končím.
Účtujem.
Radosti, úspechy, bolesti, náreky...
Opreteky.
Vždy opreteky.

Výsledok: Nič.
Trochu zeme v hrsti.
Naveky.
Naveky?


POVZDYCH

Som.
Žijem.
K čomu, načo, prečo?
Kam smerujem?

Začal som,
končím
pokračujem?

Život sa vrství v tri vrstvy.
Pracujem, žijem, spím, sním.

Presladké je snenie
čaká ma večný spánok?
Čaká ma večné bdenie?


Anna Vodičková
Autor annav, 20.09.2017
Přečteno 526x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí