Dostala som dar

Dostala som dar

Dostala som dar.
Život.
Chcený, nechcený?
Komu mám vďačiť zaň?
Kto mi ho do zálohu dal?
Pud, lásky tok,
Boh sám?

Kto sa ma opýtal
či prijať chcem tento dar
boľavý, chrastavý?
Radosti do hrsti,
nošu bolestí a túžby dokorán
až kým deň sinavý
neľahne na máry
a vdýchne mi do tváre zmar.

Kto sa ma opýtal
či chcem jesť ovocie
zo Stromu života?
Zberať jeho plody
slasti, nepohody?
Nik.

Únik z lona
roztvorená brána.
Život rozplytváva sám seba.
Veselohra, dráma?
Alebo nič?

Žijem život pravdy?
Žijem gýč?


Anna Vodičková
Autor annav, 29.09.2017
Přečteno 527x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková, kudlankaW
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aničko milá, žiješ...z nějakého důvodu. Třeba pro své básně. Jsou krásné...

08.10.2017 21:44:22 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí