Odchod básníkův

Odchod básníkův

Anotace: Po shlédnutí filmu Společnost mrtvých básníků.

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál


Čekáš na první den podzimu,

v polích když dozrály šípky

snad čas je dát pauzu rozumu,

vykřesat života střípky.

 

Indiánská jeskyně v lesích,

básníků chvíle volnosti,

puritánských pravidel slepých

svobodné mysli oprostí.

 

Z údolí pára stoupající

přináší slunečná jitra,

do dáli hledí oči snící,

štěstí máš dnes, ne zítra.

 

Čekáš na první vločku sněhu

mlha když halí zahradu,

zpomalit v nekonečném běhu,

toužíš poznat tu záhadu.

 

Srdce pro vášeň tlouci nesmí,

přežívat pouze, marnit čas?

Šance opustit tento vesmír,

nabídne možná nových krás.

 

Básník, ten snílek nezestárne,

ztratil poslední naději,

kapitáne, můj kapitáne,

tam jdeš, kde budeš raději.

Autor Pétík, 01.10.2017
Přečteno 763x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková, Morgenstern II., Ruda Štola
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady jsi mě rozsekala...

22.11.2018 23:41:38 | analfagot

Vážně? A jak přesně?

23.11.2018 17:11:08 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí