Cesta života, Načo

Cesta života, Načo

CESTA ŽIVOTA

Človek uteká po života ceste.
Príde k Cieľu - na námestie.
Dlho sa nezdrží
vždy je na odchode
ako vlaky na nádraží.

V stvorenstve má všetko svoje určenie.
Každá byľ, vzduch, voda, strom
i dúha čo sa nebom klenie.
Človek sa pýta.
Kto som, načo som?
O svojom určení vie i nevie.


NAČO

Načo si farizejský prežehnávať tvár
a tváriť sa, že život je najvzácnejší dar?
Miliardy ľudí o život nestojí.
V mysli sebazničenie si stokrát vystrojí.

Zachovať seba je najsilnejší z pudov.
Ľudia sa ním dajú niesť i do špinavých prúdov.
Ľudia sú nešťastní - všetci.
Chudobní z chudoby, bohatí z mnohých dobrých vecí.


Anna Vodičková
Autor annav, 07.10.2017
Přečteno 519x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Šípková Růženka, Akyš
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano. Znám lidi, kteří nestojí o život...ale také lidi, kteří chtějí zoufale žít a nemohou....paradoxy.

08.10.2017 21:34:37 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí