Života zrod, Človek

Života zrod, Človek

ŽIVOTA ZROD

Život - zrod.
Do hrobu tok.
To je skutočnosť.

Človek žije jeho úskočnosť,
teší, raduje, trápi sa v ňom.
Naháňa jeho chod.

Zriedkavo pobadá,
že odkvitá jeho záhrada
a musí z nej oddať plod.

Oddať.
Komu?
Sebe?
Ľudstvu?
Bohu?

I človek žiada plod od stromu.
Keď neplodný je tak ho vytne.
Neplodný je tvoj strom?
Kvitne?


ČLOVEK

Človek je veľký i úbohý.
Denne plní úlohy
životom mu dané.

Zodiera si v práci dlane
rozumom vytvára veci nové.
Ustavične hladný, prázdny
si koná to svoje.

Od vekov do vekov
ťahá života oje
zo všetkých síl ako vládze.
Premáha ťažkosti, nesnáze
vo svojej perspektíve istý.

Sám v sebe menlivý
žije prílivy - odlivy.
V dejinách sveta letokruhy vrství
napokon ho čas smrťou pokrstí.

Život je k človeku krutý.
Pochová ho v zabudnutí.


Anna Vodičková
Autor annav, 11.10.2017
Přečteno 510x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí