Mravenci v kredenci

Mravenci v kredenci

Anotace: ......

Červení mravenci, tuční a prašiví,
žijí zde v kredenci, kdekdo se podiví.

 

Čekaje na žrádlo, krčíc se v rohoví,
nemaje na prádlo, modlíc se Bohovi.

 

Mravenci v kredenci, žijí již po léta,
v obydlích krajiny, kde sokol nelétá.

 

Vyhni se na sáhy, kredencům v obydlích,
mravencům – zločincům, křivým a prašivým.

 

Rovnost a hrndost, tu mravenci neznají,
kradou a lumpačí, zbytky ti nedají.

 

Kdo roven je a ten kdo se nebojí,
s mravenci zatočí, zastaví soukolí.

 

Rozdrtí vyžírky, přeruší rody,
zla tady ubude, přibude vody.

 

Zeleň a květena, parky a sady,
prozatím čekáme, neznáme rady.

 

Pohodlí málokdo za válku vymění,
toto se za léta poslední nemění.

 

Spasitel v každém z nás potají žije,
zatím jen zahálí, alkohol pije.

 

Jednou se probudí a vejde do kraje,
mravence vyhubí – vymete stáje.

Autor dprochazka, 19.10.2017
Přečteno 484x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Šípková Růženka, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji a přeji hezký den, dnes je čtvrtek, to je takový malý pátek :-)

19.10.2017 06:25:34 | dprochazka

Děkuji za krásné ráno:) mravenci jsou potvory, nejde se jich snadno zbavit. Tak jako některých lidí. Oproti tomu je s mravenci lehčí pořízení:):):)

19.10.2017 06:20:47 | Anděl

No, ono i ti mravenci umí být pěkně vlezlí...a nezbavíš se a nezbavíš se.

19.10.2017 06:24:38 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí