Otvor srdce radosti, Odpusti si človek

Otvor srdce radosti, Odpusti si človek

OTVOR SRDCE RADOSTI

Môže človek siahnuť na dúhu?
Môže siahnuť na radosť,
pritúliť ju v seba,
mať jej dosť?
Môže.

Vyzleč sa človek z hadej kože
na pluhy prekuj britvy, nože,
prácu svojich rúk jedz
i druhým daj jesť.

Sám si srdce rozradostni.
Otvor jej v sebe všetky cesty.
Sebe daj česť.


ODPUSTI SI ČLOVEK


Radosť je života vzpruha.
Keď ti ducha zašpiní
nemúdrosti šmuha
odpusti si človek.
Sám sa omilosti,
v pokore radosti,
že odpustiť si môžeš.

Neluhaj si v pyšnej nadutosti
sám v sebe sa v zlobe kĺžeš.


Anna Vodičková
Autor annav, 03.03.2018
Přečteno 585x
Tipy 5
Poslední tipující: Jort, Básník Karel, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je moc krásně napsané.

03.03.2018 14:37:36 | Básník Karel

otevři v sobě všechny cesty odpusť si překrásné ST :-))

03.03.2018 09:56:16 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí