Ona myšlenka

Ona myšlenka

Anotace: báseň uvažující o mysli a jejím největším pokladě - myšlenkách

Prázdnota, nekonečno
Toť má studna myšlenek
Kdy na nebi je zataženo
A v mysli vůně pomněnek

Neudělat chybu stejnou
v důvěře mým bližním
A zachovat si duši temnou
V neviném světle denním

Ta jediná, jako jiskra v ohni
myšlenka se zrodila
vytlačila ji podvědomní
síla jež náhle procitla

Já nyní píšu slova
básně jež zdánlivě smysl postrádá
Leč myšlenku, tu jedinou, znova
nechávám ať mysli propadá
Autor Maikiy02, 26.08.2018
Přečteno 327x
Tipy 3
Poslední tipující: knihomolka, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí