Setrvání

Setrvání

Anotace: Noční kompozice reflexi denních zkušenosti se zeni zazen a jogovych pozic ve slunném lese Chřibském. Z připravované sbírky 'Konturie mýtu'

Letmé vzletne 

   Zjemníš dech podešví 

      Asociace se větví vedví

        Umiras s myšlenkou 

         Tvůj cíl je dál 

        Jde za myšlení 

        Bez koncentrace řečišt

       Paprsky prosvítáji koruny lístečků 

     Levitace v tobě jsou řekou 

   Stromy jsou dokonale čisté 

  Magické a nehybne 

  Vtelis mezi ně své oči 

 Intenzivní panorama důlku zvnitřní 

  sen o touze bez touhy myslet

  osvícené sezení zazen 

  pozice meditace stromu a květ lotosu mysli 

  Toť blazenstvi a louč radosti 

   Z prožívání lidské zkušenosti Zde Na ZEMI 

   setrvání v kořenech světlé lidskosti 


  Plamen sattva, šatstva bodhi, váhy karmanu.

  Les je chrámem, lístečky chvenim mysli,

  jazyk uchovavatelem zkušenosti, sběr myšlenek,

 K uchování poetickeho odkazu imaginace a experimentu Života zde na Zemi. 

 

(Uh; 9' 2018)

Autor Happyyz, 17.09.2018
Přečteno 225x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí