Podané ruce

Podané ruce

Anotace: Báseň o smysluplnosti spolupráce.

Kolik potřeba znalců,
aby řekli nám, že
opozice palců,
pomůže
nejen chrámy,
města zbudovat,
ale smíry mezi námi,
usmlouvat.

Když podá ruku
mocný chudákovi,
když podá ruku
učenec laikovi.

Mladý starému,
syn matce, otci,
děkan studentu,
ředitel zaměstnanci.

Ochota z jedné strany,
z druhé zas vděk upřímný,
vlastní ruku příště podat,
až přijde více potřebný.
Vše to cíl nejvýše rozumný.

Autor Ondřej Sedlák Nový, 23.09.2018
Přečteno 356x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc milovřele lidské :)

23.09.2018 14:45:53 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Děkuji :-)

24.09.2018 22:11:12 | Ondřej Sedlák Nový

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí