Uprchlík

Uprchlík

Anotace: Ne utíkat a bát se, ale bojovat, když to bude nutné, za to a za ty, jenž jsou nám drazí.

Před strachem utéct, odejít,
jinde na dlouho se skrýt,
neváhat vše kolem pak opevnit,
okna, dveře zabednit.

Do klubíčka svinout se,
propuknout v pláč,
zač, Bože, zač,
nezbývá než se ptát. 

Ne... Už dost toho zoufání!
Do brnění se oblékám,
připraven svést se zlem klání,
"Bratři moji, do zbraně!" Hulákám.
Dnes ne já, ale démoni kol ať se bojí,
zdolám je, oni padnou, sic po tvrdém boji.

Autor Ondřej Sedlák Nový, 26.09.2018
Přečteno 481x
Tipy 1
Poslední tipující: Bartika
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já nevím, moc filozofické mi to nepřijde. Spíš fantastické.

26.09.2018 13:16:37 | Pelican

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí