Sním či bdím

Sním či bdím

Anotace: Pár slov ze života snílka, který se pohybuje na pomezí snění a bdění

Olověná víčka
zavírají svět za mýma očima.
Tma ovinula mi řasy
a teď
snaží se prosáknout
nestřeženými skulinami.

Sním či bdím?
Únava pohrává si s mou hlavou tak,
že ani nepoznám,
jestli je mou vlastní.

Na kraji útesu,
špičky mých nohou
naslouchají líbeznému hlásku
propasti pode mnou.

Skoč
a nech tělo padat,
paže reality zachytí tě,
prý.
Uvěříš?
Či radši po skoku
roztáhneš křídla
a poletíš,
propluješ
stádem oveček?

Pššššt.
Nepočítej je.
Už spíš.
Autor LussiaH, 06.10.2018
Přečteno 368x
Tipy 5
Poslední tipující: Krahujec, Tzarga, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí