Je tady podzim

Je tady podzim

Anotace: O podzimu a jak je úžasnej

Je tady podzim
Ten jedinej opravdovej
Ten jedinej, kterej si na nic nehraje
Léto je pozér
A jaro pro gaye
Zima, ta se na nic neptá,
Ale kde si dáš v prosinci pivo na zahrádce?

Zato podzim, to je vládce
Na podzim se otvírají rány
Co v létě zahalilo slunce
A v zimě přivřel mráz
Na podzim bolí duše
A za rok budou zas

V listopadu skládáme daně z našich srdcí
Co předtím přebolelo
Po září se vrací
V mlze a sychravu,
To je pane smutek
Kdo před ním v létě utek
Ten si to zas pěkně vyžere

Podzim se nemaskuje květem ani pylem
Je plný barev, a přece voní zmarem
Zdobí ho kaštany a šelest listí
Co zvoní umíráček, a nikdy štěstí.

Tak rok co rok nám připomíná
Že konec je tu zas
Že konec jednou pro vždy přijde
Pro každého z nás.
Autor Sumava, 07.10.2018
Přečteno 456x
Tipy 3
Poslední tipující: Nikita44, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.. bez nánosu patosu. :)

07.10.2018 19:13:14 | ARTeFakty X. Múzy

Děkuju :)

08.10.2018 02:08:35 | Sumava

Ta poslední strofka jde trochu mimo mě ... ale jinak mě to bavilo - je plný barev, přece voní zmarem - :)

07.10.2018 18:43:16 | Ragnell

Máte pravdu, ta poslední je taková dětinská, trochu i odfláknutá. Ale děkuju :)

08.10.2018 02:10:57 | Sumava

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí