Věčný návrat?

Věčný návrat?

Anotace: -

Věčný návrat?

 

Slova v tísni bez radosti

osudem se v temnu křiví –

v této věčné pouti strastí

nečekejme lásky divy

 

Mrtví k živým promlouvají

v tichu stříbra bájné řeky –

pouze ti co konec znají

nevěří už na zázraky

 

Stále dávné duby bohů

ve větru se objímají

jakoby snad stále znovu

hledaly se v tomto kraji

 

Modlitbou ke smrti tichý

pokoru svou možná našel

odvrhnuv svět lesku lichý

aby se v něj nenavracel

 

Autor ARNOKULT, 04.01.2019
Přečteno 327x
Tipy 4
Poslední tipující: ZILA78, Kapka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně ubíhající poetizmus. S uznáním...

04.01.2019 20:13:41 | šerý

Děkuji. Poslouchal jsem přednášku Antonína Doláka o "srdci krajiny". Napsal jsem to zcela intuitivně.

04.01.2019 22:29:40 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí