Boží pláč

Boží pláč

Anotace: -

Boží pláč

 

Pláče duše lidstva celá

každá vůle zcela jiná

ticho srdce zatratila

bratrům svým jen hlavy stíná

 

Zaplakal Bůh nad vším děním

moc svou nemá nekonečnou

je buď vším anebo ničím

cestu má sem uzavřenou

 

Smrtelníci nic netuší

stále chtějí jiskru hledat

ve své temné černé duši –

k světlu z ní již není návrat

 

Každý jednou zrozen bývá –

ve shonu se v čase změny

nazpět k Bohu nepodívá

brzy skončí – „tam“ bezcenný

 

Autor ARNOKULT, 08.01.2019
Přečteno 310x
Tipy 3
Poslední tipující: ZILA78, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí