KATARZE NE

KATARZE NE

Anotace: LYRICKÁ BÁSEŃ, ANO PÍSMENKA VE SLOVA SLOŽENA.

V sekci nepovedených věcí

je tu mnoho toho, co mne

děsí. Striktně a nepoddajně

v rámci svého, na hlasitost

asi chudého nejistého bytí.

 

Něco cítím, trpělivost obešla

mne ze všech stran. Prohlédla

si mne důkladně, jestli nejsem

jenom nepovedený klam.

 

To co cítím a to co myšlenka

přežvíká my, jest tvrdohlavé

kdyby. Prý že to jsou chyby.

 

Kdyby byl celkem a zcela jiný.

Kdyby svět, ztratil svůj ret.

Kdyby se plnili, všechny sliby.

Kdyby někdo znal, výkřik svůj poslední.

Kdyby sketa poznala, že je její konec.

 

Zazvonil zvonec a že je prý všemu 

už nenadálí konec. Jsem v tom konci také

obsažen. Jestli ano tak prosím, vyndáte mně

prosím ven. Složen z nemohoucností, ledabyle

přistižen. Nejsem blíže ani dále svému cíli, jsem

tam stále ale prý už brzy ve svém tvrdošíjném finále.

Autor triceps, 16.10.2019
Přečteno 239x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tys říkal že těch básní je v šuplíku 500 ? To máme docela co dělat, než to všechno odteče. Já si dám přestávku, ale dej signál kdyby šla nějaká nově napsaná pokud možno pěkná.

17.10.2019 07:07:30 | Karel Koryntka

Ty v šuplíku tam jsou stále, ty co píši teď tak jsou nové. Takže, nemusíš mýt strach.

17.10.2019 14:58:57 | triceps

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí