DOJEZD

DOJEZD

Anotace: Lyrická báseň, nastrojená v odpověď.

Krajíc chleba padá

na zem, samozřejmě

tou krajností namazanou.

 

Ohně planou v mém 

srdci, velmi snadno.

Posun věčnosti vytýčené

do nespokojenosti. Prý 

teď právě vstanou, jednou

stranou, pomačkanou.

 

Navyklý na negativní

odpověď věčnosti. Do

kola už se dávno, nestočím.

Jen tu hledím zuby cením 

a z gest různých čtu tu,

neusedlou, neposednou, tmu. 

 

Zradil to své mládí, je 

už skoro starý. Jak dále

se hrají, tyhle pozdní hry

Roztáhnutá křídla, ve snu

si tu lítám. Kde je ta křída, 

napiš na tabuli, život skutečný

je někdy jen urputná bída. Někdy

je i s nouzí, spolu si tu v hladovém

opojení souzní. 

 

No já nevím jsem v tom

stavu, oblečen jako na výpravu

do nezměrné zbytečnosti. Kdo 

chce znát heslo, pro to křeslo

kde vše zní, tak nějak jinak.

Jo, je to tvé poslední posezení

na věčnost ve stylu, elektrické

nepoddajnosti. Tak už to spusť,

vražedná zrůda chvíli se tu kroutí.

Doufám že jsi doopravdy vinnen

protože v tento moment, život z tebe 

velmi rychle plyne. Ani do pekla nebo

do nebe, jen prostě jako potrava pro

červy, demokraticky si tě rozdělí.

 

 

Hudba tiše zní, volume

stoč do prava, tak to je ta pravá

zábava. Černá hudba v rytmu

ticha, zní my neustále do ucha.

 

Roztodivná předtucha už dávno

ohluchla, naslouchátko prý si

cení. Chce prý slyšet, všechny

své předpovězené, předtuchy.

 

Kapka kápla smrtka do hovna 

tam si šlápla, jo to ti přeji, prý

proč se křením. Co to má znamenat

pro mně nejdeš , ty stařeno zkurvená.

Nechci totiž předbíhat, radši si počkám

však vím,  že se jednou přeci dočkám.

Tak zní má odpověď, na pokrytecký svět.

Je tam všude, zlo si zdárně kluše a to dobré

zatím kulhá. Jde to z tuha, nikde žádná truhla.

Odpověď se vleče že prý neuteče, drž hubu 

nesmysl ti z huby další teče. Utři se a nevtírej

se, navleč si tu svoji známou křeč.

 

 

 

Autor triceps, 29.10.2019
Přečteno 260x
Tipy 1
Poslední tipující: Dominik Plesr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí