Sníh

Sníh

Pod Sluncem třpytí se bělavá pole,
stromy se před sněhem hluboce klaní,
teploměr kolísá až někde dole,
medvědi chýlí se k dlouhému spaní.

Ledový vánek, co vločky nese dál,
aby prohlédly si celý les,
a ony prosí ho, aby ještě vál,
a on vál včera, a vaje ještě dnes.

Na každou ale musí přijít čas,
kdy odpojí se od druhů svých,
nerozloučí se, ani krátký vzkaz,
a z jedné vločky jeden sníh.

V jednotě sice spočívá síla,
ale všichni ztratí duši svou.
Bílá a černá v jedno se slila,
a rudá svíce vede tmou.

Autor Samta, 28.12.2019
Přečteno 408x
Tipy 8
Poslední tipující: Donne, Helen Zaurak, jenommarie, Kapka, Neegoista88
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsané, sníh nám zavane. U nás trošku dnes. ^ST^ ;-)

28.12.2019 11:42:06 | jenommarie

Děkuji moc :3

28.12.2019 11:45:15 | Samta

;-)

28.12.2019 11:48:26 | jenommarie

Nejvíc se mi líbí první sloka, hezky mi zní

28.12.2019 01:25:06 | Neegoista88

Děkujuuu

28.12.2019 02:32:00 | Samta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí