Smrt

Smrt

Bojí se člověk, bojí se konce
mrzkého svého života.
A přitom netuší, že v tomto světě
je smrt jediná jistota.

Stejně tak, jak každé ráno
den dlouhou noc vždy vystřídá,
tak smrt jak slunce nad horami
v životě našem vysvítá.

"Pln svět je lásky!" můžete tvrdit,
to však nemyslíte na závist.
Když láska vydá se vícero směry
tak se z ní stane nenávist.

Snaží se lidé najítí krásu,
ve věcěch, které krásné jsou.
Umění větší je věci hledat,
jež mají krásu vyhaslou.

Nač básně psát a písně pět
o krásách obdařených dam.
Když tiše můžem obdivovat
falešné lásky srdce klam.

V bolesti ostré bodnutí nože
nad barvou krve se rozplývat
a před soudy z křivých obvinění
nad lidskou lstí se usmívat.

A přesně tak se místo toho,
že by se smrti mělo bát,
té bílé kostře v černém hávu,
mělo děkovat se na stokrát.

Autor Samta, 03.01.2020
Přečteno 426x
Tipy 10
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Hledající, Wahadahaku, danaska, Donne, Frr, LeViter
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nenávist je cit plný emocí stejně jako láska ve kterou se může změnit. Někdy je faleš a podlost jen odrazem reality kterou jsme vnímali jinak a dle sebe si obraz tak trošičku přizpůsobili. Znám dost důvěrně chuť zrady, podrazů a proher . . .přesto jdu dál a snažím se smířit s tím, že vše je tak jak má být. Bohužel nejsem poučen a stejně vidím ve všech a ve všem jen to dobré. ;-)
Moc se mi tyto řádky líbí - díky.

03.01.2020 06:07:46 | petrzal

Jsem rád, že jsem způsobil tak pěkný komentář :3

03.01.2020 13:31:00 | Samta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí