AMPLION

AMPLION

Anotace: Lyrická báseň

Dej my odpověď  na 

otázku kterou nikdy 

nevyslovím. Ptej se tam i 

zpět. Ten květ už tolik

nevoní že. Je na padrť tento 

svět. Koutkem oka vidím smrt

supům sluší, tak ji něco předhoď.

 

Pouto noci ovládá můj

stát. Nechci lhát, jen ta

slova nejsou nová. Jsou

taková zapšklá, slovní

fraška. Knoflík stále jen

ten jediný, pošetile málem

zmáčkla. Osud nový co

my poví. Příběh na flašinet

hraný, ten si nech takový

já nechci, dej my novou lekci.

 

Není noc je jen tma, není

taky ničí, proč zběsile léčky 

líčí. Projde skrze tebe vezme

sebou tebe, i hvězdy možná nechtíc. 

Další měsíc náhlý den, na 

stromě je oběšen. Tak tam 

visí, oči vyklované vítr ním houpe,

Další úsvit, taky asi dojmy zklame.

 

 

Autor triceps, 21.03.2020
Přečteno 194x
Tipy 1
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo pocity přesně psané,
přesto
doufejme, že další úsvit, nás nezklame. ;-)

22.03.2020 10:49:11 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí