RULETA

RULETA

Anotace: To už je třetí pokus.

Utopen kdesi 

zmátořen, pak

i digitálně znetvořen.

 

Jen otevřel hubu bylo

v ní hodně pudu, beze

studu. Tolika marných

slov. Tolik vzduchu tobě

k uchu. Slyšíš to zdělení

stojí hned za ním, tak ho

vem a předej ho teď v tuto

marnou chvíli.

 

V buse jsem, rouškou přidušen.

Verše různé cestují my hlavou.

bez lístku. Doma jsem sednu 

a nic v hlavě prázdno, neveselo.

 

Co tu tedy napíši, z výšin letí

něco a to my řeklo, tak radši hubu drž.

Držím hubu beze studu. Neřeknu nic

zlomil se mi v řeči, klíč. Ztrouchnivěle zřím

svět pln je modřin, mění barvu než zmizí

úplně a tajně na povrchu jsou stále. Kontroly

jsou však jen zběžné.

 

Letadlo dosedlo na runvay cosi roluje, asi koberec.

V klei uzavřený poklopec, čurák volá já chcu ven.

Proč chceš ven chceš sklidit smích, vždyť jsi jenom

tajtrdlík.

 

Vitr fouká, něco pod vousy si brouká.

Chtěl by na louku, květy, ovonět. Ne

dnes máš službu zde, budeš tu na ty 

co říkají si lidé broukat, prohrábat jejich 

pouta. Někomu zas na bebí srdceryvně foukat.

 

V hlave tolik myšlenek, úvah, smyšlenek kde 

všechny jsou vypadli my z hlavy, děravá je od kulek.

Hlava děravá někdo krade my obsah, mého myšlenkového 

trustu. Jak mám něco psát, báseň bez slovíček by byla 

poněkud sebejistá a určitě i ponurá.

 

Slunko svítí směje se je tak milé. Ke mne však jeho

vlídnost nedojde. Stojím nasávám všechno jakoby vedle, 

paprsky však míří správně. Co je zle, ten příjemce je

už odepsán, nic ho už nenabije ani energie blesku třesknul.

 

Hledám asi marnou cestu, nacházím však jen jakousi

mou fresku. Promítám si v duchu grotesku, Chaplin 

kope někoho do prdele smích kde se bere, teď jsi mněl

spustit to veselo nebo trapno. Už nevím je to tam popleteno.

Propleteno jako když se anakonda páří. Jak se asi tváří ta 

promiskuitní kurva. Náhle cilindr smeknula, potlesk zazněl

takový ten zdvořilý, aby trapnosti byla učiněna přítrž.

 

Pojďte blíže i skrze ty mé mříže, jo jsou všude.

Můžete vstoupit ale jen na krajíček. Jak se vám

tu líbí, udělejte si foto proto, aby bylo vše tak vidno.

A to už je vše vypadněte a už nechoďte. Bylo vám tam

hezky řekni to hned, nebo teď už může vyjít osudný výstřel.

 

 

 

 

 

 

 

Autor triceps, 19.04.2020
Přečteno 157x
Tipy 1
Poslední tipující: Isla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nikdo není dokonalý, ani Chaplin, ale uměl hezky rozesmát :)

03.06.2020 04:38:45 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí