Dobro a zlo

Dobro a zlo

Nespočet známe příběhů,
o kterých vítr šelestí,
plné hrůzy, bolu, temných snů,
lidského toho neštěstí.

Příběhy smrti, hříchu, tmavé noci,
bezhvězdné, bez světla luny,
příběhy, co bardi pějí,
v světle svíce, v rytmu struny.

Příběhy, kde lež vyhrává,
kde pravdu lidé neznají,
kde s nadějí se rozloučili,
a smrt vyhlíží potají.

Avšak jak blesk z čistého nebe
na scénu přichází hrdina,
temnotou světlo zákona razí,
zlu poslední odbíjí hodina.

Z příběhů tak vždy se jeví,
že dobro nad zlem vyhrává,
ovšem prosté lidské ucho neví,
že mnohdy se tak nestává.

 

Autor Samta, 02.05.2020
Přečteno 202x
Tipy 6
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Hledající, Donne, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná reflexe.

02.05.2020 13:18:15 | šerý

Rád slyším, že se líbila :)

02.05.2020 14:16:02 | Samta

Ten souboj je nerovný, přesto se dobro nevzdává a zná dobře ty léčky zla. ;-) povedla se ti

02.05.2020 08:00:51 | jenommarie

Děkuji, cením :)

02.05.2020 14:15:49 | Samta

;-)

02.05.2020 15:11:45 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí