Lísteček

Lísteček

Pod vším leskem
a údajnou láskou
samotný lísteček
chvíval se krásou.

Ve slunci svitu
laskán pohledem
měl barvu třpytu
a třepotal se jako sen.

Ve stínu měsíce
odleskem se stříbřil,
Mitrilem protkán
houpal se a vířil.

Klenot v zelenkavé katedrále,
pochopen pouze svým stvořitelem,
stal se ponížením a neštěstím,
pro ostatní v oku trnem.

Zelenkavá do žluté a zpět se mění,
už není jarního chvění.
Z barev světa do utrpení se halí,
jednou ochrannou je bezmezné odevzdání.

S bolestí snoubí se odevzdanost,
nevnímá lísteček už slunce políbení,
ani větru dech povznesení,
do žil vpíjí se slabost.

Kdysi svěží ve slunečnou se změnila
a hned temně rudá se pak rozlila.
Odevzdanost ostatním,
stala se mu prokletím.

Kouzlo bere dech
a vysává poslední vzdech,
vždyť z rudé už dávno přešla do kaštanu...
A lísteček? K zemi se nese místo vánku.
Autor Lísteček, 31.05.2020
Přečteno 279x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Isla, Frr, jenommarie, Kapka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak koruna z lístků kolem hlavy,
když nenosil ho kvůli slávy... Krásná

31.05.2020 19:30:59 | Isla

vroucí...líbí se mi ST* :-D*

31.05.2020 19:14:06 | Frr

Moc krásně napsané a vítej na Literu, těším se na další čtení;-) "ST"

31.05.2020 19:11:13 | jenommarie

Pro mne krásné... ST
Až mě zatrnulo, lístek pad,
barevně smutný je někdy listopad...

31.05.2020 18:42:11 | Kapka

Pěkný lísteček ;o)

31.05.2020 18:30:32 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí