NOMÁD

NOMÁD

Anotace: Utekl za noci, v úplňku.

Rozbil jsem tu
nádobu. Ulomím
kus tebe. Vyříznu
něco ze sebe. Poznám
kdy už není nebe?

Stojím tam, vedle sebe.
Řvu na hovno, ať mě
nesere. Blízko toho,
všeho dění, ale i tak
stejně moc, daleko.

Pozřu svá slova.
Uniklá včera zrovna.
Počkám na den, v noci.
Upoutám zrádnost, nacpu
roubík do jejich úst.

Brodím se sněhem. Mrzne
až praští, koho pak. Světlo
slábne, noc tu v mžiku vládne.
Vítr rozklíží tvé tělo, v mžiku.
Unikne nebo bude trpce, chycen?

Strop se na mně zlobí. Padl
na zem, jako blázen. Válí se
tu v němém kolosálním, obchvatu.
Zní tu ještě, zvuky deště promptně.
Padá na zem zas už, je už mrtev.

Nosí smůlu nosí mulu co chceš ještě.
Ranní déšť pak jen suchou odvetu,
Sklopil zrak, pak už to nebyl on.
Zní zvon, někdo umřel někdo umírá.
Sklidil hrozny hněvu, dej mu něhu.

Autor triceps, 24.08.2020
Přečteno 150x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Třeba déšť omyje všechny hrozny hněvu ;-) .Drž se a hezký večer TI přeji

24.08.2020 21:54:28 | jenommarie

Hezký den i večer tobě také přeji. Díky za návštěvu.

25.08.2020 14:30:03 | triceps

;-) děkuji tak čau čau

25.08.2020 15:04:31 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí