Promarněné snění

Promarněné snění

Anotace: ...tak si hlavně nenechte nic ujít... :)

Slunce si dnes protáhlo spánek,

možná už nespatřím úsvitu zář.

Jen déšť a chladný otravný vánek

ze stráně smývá pryč moji tvář.

 

Padající rampouchy mě přitloukly k zemi,

v útrobách kvapně se zabydlel mráz,

Tak ještě se převalím a smutno je mi,

že s každým pohybem lámu si vaz.

 

Jiskřičky tancují, táborák plane,

k nebesům prosebně pospíchá dým,

čas si to rozmyslet, než něco se stane,

tak se snad raději probudím.

 

Promnu si oči a zkusím se zvednout,

znovu se rozhlédnout, vstát na nohy hned,

třesu se, kůže mi začala blednout,

po stráni odplouvá obličej a celý svět...

Autor Oxík, 27.09.2020
Přečteno 190x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, gallatea, Ravena Lupus, Prince, Emily Říhová, BluefoXx, Isla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň emocionálně pohnutá a dobrá.

18.11.2022 14:54:34 | mkinka

Posielam paletu, aby si si namaľoval novú tvár!

30.09.2021 19:30:20 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí