ZTUHLÝ

ZTUHLÝ

Anotace: Pohled na svět z miniatur.

Odsouzen k explozi
Zatracen uchvácen
Zírám vtírám se odmítám toho člověka
Vytrhnu mu hlavu z davu klamů
Zle je ukousnu si třpytku
Ustrnul jsem sedím do blba hledím
Kousek nebe chtěl bych
Ale už prý nic není
Hvězdy už jsou rozdány
Rozkrojen na tisíce kousků
Rozježděný tanky tam a zpátky

Hrot nože leccos zmůže moře krve v minutě
Řeže hlavy když chce a může
Vytrhnu tu pokřivenou páteř
Ulomím ruku jako záruku podfuků
Odřežu kus stehna
Lýtko post snídaně šampiónů
Myšlenka rozemleta
Řetězec bezedných zlomů
Mé tělo trus zlomyslnosti boží
Hořím uhaste mě prosím
Na zem se rozložím
Pitvu si objednám
Na co zemřel
Na život
Nebo nějak tak

Smějící se bestie
Plive jed zrozen tak
Ulice plné panáků
Svět odhozen do nebes
Tvář zhasnuta bez vypínače
Smích odstraněn
Škleb v zrcadle
Ne to není ono
Obličej údolí i džungle
Strhaný odrovnaný již
Už nezbylo vůbec nic
Jen kýč
Klíč uzarděný v barvě nachu
Ten hnus lehce spláchnu
Kutálím se v kotrmelcích
Do kopce
Ve vulkánu sopky

Strhu tu hnusnou masku
Je tam další
Zcela identická
Rozlepená jitra
Vybalený den
Zabal a vyhoď
Odnes pod kola aut
Zlá odpověď
Otázka umíněná
Špína jako zpověď doposud nezmíněna
Důstojnost strojena v negližé
Facka či hrot nože
Hluchý svinutý do bezedné díry
Jen stíny člověk odvržený cizí
Vyhozen tam
Zas probuzen nedůtklivě
Všichni se na něj vrhli
Smečka neviditelná
Trhá kouše na konci už nic nezbude
Tak zas příští den

 

 

 



Autor triceps, 10.10.2020
Přečteno 184x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

SNAD

10.10.2020 20:10:38 | triceps

mnoho otázek bez odpovědí , snad příští den ?

10.10.2020 18:37:00 | Báček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí