PRÁZDNÝ

PRÁZDNÝ

Anotace: DÁRCE ATOMŮ

Nejistý uvízlý na pláži
Že by velryba
Že by podstata bytí
Něco se stalo
Další věci jen čekají
Na rozkazy potají
Úskalí nic netají
Dřímám nevnímám to gesto
Zde jsem rozplizlý
Něžně zabit možná se ještě zmátoří
Pokořen vložen rozložen zašitý
Beru světu nostalgii střetu světů

Život rozříznutý
Jsou to jen pruhy
Uzardělé pokořené
Bez barvy a skladby bdělé
Je to tu celé vyvražděné
Ani tělo své nemám kam složit
Proč jen stopy vedou do pekel
Bolestivý střet
Umanutý počátek
Všeho nebo jen jeho
Toho co je tak vyprahlý
Chtěl by se napít šťávy
Té které život ti přikrášlí

Nejhlasitější ticho přišlo něco řvát
Zavři hubu
Zašij si ústa stehem libovolným
Proč vlastně slyším trávu růst
Klopýtám mezi kameny
Zářím jako kometa odepsaná
Zřítím se na zem jako nechtěný blázen
Sním sen zpozděný
Skládám portrét ze vzpomínek uvadnutých
Zvedám hlavu
Tělo pokládám pod koly aut zabrzděných
Už není nic vše už odešlo jen on tam zbyl
Jako gesto něčeho
Odvalím balvan co mně tíží
Skočím do vulkánu
Láva mě ovine
Ztratím se v ní
Už nic nebudu chtít
Nic nechci cítit
Vezmu ten zbytek už prošlý
Dovětek už zní jako prastaré odmítnutí
Hrůzný pocit nečekaný
Jsem jen jako konec
Něčeho co nemělo být
Byl zbit aby tu zbyl
Odstrčený na všechny nemožné strany
Lokomotiva už nezní
Je odstrčena zamrznuta do dějin už odešlých

 

 

Autor triceps, 13.10.2020
Přečteno 131x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, Halved
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí