ČÁRA PONORU

ČÁRA PONORU

Anotace: Už jen kousek.

Zdvihám oči, ztrácím
vznešenost popudlivou.
Jsa skryt hledám niť, snad
to vše zas k sobě sešiji.
Myslím to své tělo, tak
krutě rozděleno. Mozek
spí neslyší, asi by to vzdal.

Nechal by mně tu, jako větu
bez tečky. Či snad jako sklad
nemohoucnosti. Nerozbitný
zoufalý počin, zločin z vášně
pln té rudé nachové čarovné.

Jak zní pravda, hledej ve změti
lží a polopravd. Našel jsi už tu
co tak zní, i vypadá tyčí se pyšně.
Nejsi moc nápadná nestroj se tak.
Logika nástroj důležitý, falešné tóny
uslyší.

Zajatec hrobového ticha, trestanec
snůšky keců. Vleču sebou vše to co
je mé, je to tak těžké ztrácím vzletnost
po cestě. Už nejsem nebo ještě trochu
ano, zdvižený prostředníček leccos překládá.
Nálada povadlá padám strádám uvadám.
Je mně jenom hlt, zdvihám se k poslednímu
nádechu.

 

Autor triceps, 05.11.2020
Přečteno 160x
Tipy 2
Poslední tipující: Rozmarýna, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

člověk musí dýchat, aby žil a slova skleslosti převážil v tonech malebných zvučné štěstěny a barvy správně míchat, ať den není tak ztracený. Ať žijí duše a moudrost z modré roviny! Všichni jsem z jedné rodiny!

05.11.2020 10:52:24 | mkinka

Jo všichni jsme z jedné rodiny. Ale i tam jsou méně a i ty více oblíbeni.

05.11.2020 13:04:08 | triceps

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí