Boj za právo na život

Boj za právo na život

Nevinný spasený život,
trocha pláče, trocha radosti,
trocha nesnáze, trocha starosti.
Kdo skrývá se za utrpením druhých?

Bojovat za pošetilost, za svobodu.
S uhasínající nadějí v očích
marně doufat v dětinský sen.
Tiše pozdvihnout ruku k výstřelu.

Pozorovat očima jako ostříž,
a přesto nevidět dál,
než za hranice vlastních představ.
Oslepit, umlčet - ovládat dav.

Vzít do rukou cizí osud.
Krádež nespravedlivé pravdy,
Dar zaslouženého trestu.
Na rukou nemytá špína,
a přece ospravedlněná.

Autor Katkaqwe, 01.02.2021
Přečteno 187x
Tipy 4
Poslední tipující: P.Balam, mkinka, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí