PROTÉZA

PROTÉZA

Anotace: RD

Zůstaň stát a začni řvát.
Jen tak potichu, zlovolně.
Nastav úsměv, na slunečno.
Zkus být jen na chvíli, člověk.
Rozdej všem masky, ty pošetilé.

Roztáhni ústa, smějme se vtipům.
Trapným rasistickým klopotným.
Buď prostě člověkem, dnešním.
Nesejdi z cesty a běž vstříc ještě
více. Prostě prožij, ten kapitalismus.
Svátost peněz, slavnost bohatství.

Co jsi, můžeš se na sebe dívat v
zrcadle. Je ti zle, při tom pohledu.
Dohlédl jsi tu vizi, tu kterou tu žijeme.
Jak čuráci se smějeme. Stoupni si
do fronty, možná tě štěstím oblepí.

Buď on nebo jako on zni podobně.
Utíkej je tu módní policie, oblíkej
se podobně. Jako kdo jako všichni
zmrdi, kteří na tebe čumí z obrazovky.
Té zázračné tenké bedny, zvedni se.
Jdi a kup co v reklamě si uviděl, podvědomě.
Znějí zvony padají stromy, vítězí.
Jsou všude v tobě už taky, mraky
zatáhli se náhle. Hle, dívej támhle.
Padají z nebe prachy, cítíš taky ty pachy.

Autor triceps, 01.03.2021
Přečteno 118x
Tipy 3
Poslední tipující: jenommarie, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí