Rezignační

Rezignační

 

Snad šedé mraky klamné skutečnosti

si zvolna plynou tokem každodenním.

Proč dění mění z nebylo na není?

Vždyť snění

se rozplynulo silou každé slzy,

se vytratilo s nadějí, že brzy

se radost vrátí.

Jen čas se zkrátil.

 

 

Jak hořce prší kalem bezradnosti

se toužím vracet každou volnou chvílí

do okamžiků vědomí a síly,

když žily

ty touhy poznat zatím nepoznané,

ty snahy vidět dosud nevídané.

To vymodlené...

...se sotva stane.

 

 

Jak dlouho na hranici události

si může duše viset v prázdnu bytí?

Kdo cítí přetržení nití žití?

Jsme zbiti

a mnoho lidí nevnímá své rány.

A všechny rady kde kým rozdávány

jsou námi

vzletně omílány.

 

Autor Alegra, 13.03.2021
Přečteno 313x
Tipy 36
Poslední tipující: ZILA78, Krahujec, Barbuch S. D., Emily Říhová, Kubíno, jitoush, ARNOKULT, blues, Protos1182, cestadolesa, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....Tvá poezie vede k zamyšlení.....Ji.

16.03.2021 12:07:54 | jitoush

A všechny rady, i všechny pravdy..
Dílo na mou notu Alegro.

13.03.2021 23:16:09 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí