Strom

Strom

Uprostřed louky, stál jediný strom.
Jenž vrhá stín a čeká ho skon.
Čekaje na to, až kůrovec ho zničí.
Přes tolika let, řekl strom že už to stačí.
Kam vrhá jeho stín, nikam do trávy.
Celý svůj život di přál, aby i jiné stromy zde stály.
Kéž by mu zpívali ptáci, co letí jen kolem.
Jen naň ho shlédnout a povědí sbohem.
“Proč jen jsem sám, opuštěn v trávě,
To snad nenajde se nikdo, kdo rád má mě?”
Tak stál sám, po čas který mu zbýval.
Jak přál si, aby mu jediný pták zazpíval.
Jak plynul čas, tak skomíral dál,
“Proč jen opuštěn, stojím tu sám”
Když nadešel čas, strom vyschlý pad k zemi.
Smutný, sám a opuštěn všemi.
Autor Notimportant, 18.10.2021
Přečteno 232x
Tipy 12
Poslední tipující: Marten, Lighter, Fialový metal, Iva Husárková, Sonador, OpilyJohn, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...aby to nebyl celý les...

19.10.2021 14:16:22 | Marten

a co všechno to ptactvo, hmyzectvo, zvířectvo, co se stromem desítky let žilo? déšť, vítr, slunce...
a pak, kořeny se navzájem dotýkají, jsou propletené, tvoří síť, systém, paměť - to je život, ne vždy vědomý, ale o to pravdivější...

objetí*

18.10.2021 22:13:51 | Sonador

Smutné.

18.10.2021 19:50:26 | paradoxy

Líbí. Oslovilo.

18.10.2021 19:25:44 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí