Radost

Radost

Anotace: Báseň uvažující nad tím, jaké by bylo, kdybychom dosáhli jakési "absolutní radosti".

 

Když teplo těla pocítíš,
či spatříš krásu v hojnosti,
tak do mysli, kam nevidíš,
přistanou střípky radosti.

Jak zjeví se, tak ztratí se,
když myslí projde chlad.
Kam zmizí že? To neví se,
jen jdi a dál se bav.

Jak každý ví, tak střípky dí,
že spojením cos stvoříš.
A zrcadla střep nevidí,
co vidí, když ho spojíš.

Tak sbírej blázne střípky dále,
pročpak asi mizí?
Dřímej v kráse, top se v chvále,
než přijde ti svět cizí.

Autor Samta, 23.12.2021
Přečteno 215x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Fil, Iva Husárková, Psavec, šerý, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prožít si radost, nežli v trysku stádo času / ji do hlušiny země zadupe.
Pěkná práce*

24.12.2021 00:25:52 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí