Kometa

Kometa

Rány ohňů skrz oblačné duny
Jak když bohové vchází v ústrety
Vzbouzejí tě vlahé větrné stuhy
Měsíc hasne v jasném žáru komety

Vzhlížel lid jak hynou hýřné jiskry
Stříbrné dráhy se v černém dýmu vtiskly
Ty zlaté stíny vstříc temné záři
Vdechly děs do siných tváří

Jak mrtvá hvězda z výšin padá
S ozvěnou dravou se dme němý vzlyk
Křídla sestřelil jí žhavý rudý šíp
A s trpkým pláčem mladých vdov
Se vojskům hrobem stane roztavené sklo a kov
Autor Evžen Zachariáš, 12.03.2022
Přečteno 215x
Tipy 9
Poslední tipující: Stanislav32, Malá mořská víla, mkinka, Emily Říhová, Sonador, Psavec, Kan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí