Nejistě

Nejistě

Slzí mi oči,  

plakala bych. 

Po sté přemýšlím o tajích lásky,  

ani o píď moudřejší než naposledy,  

stále jen jako mladá naivní duše.  

 

Poslouchám tesknou skladbu,  

vzpomínám na příběhy, 

nejen z knih,  

a mám strach.  

 

Co když každá láska skončí,  

na poli zlatavého obilí,  

zapsaná se do zralých klásků,  

jako vzpomínka při pohledu do nebe,  

v souhvězdích vysoko nad hlavou,  

a nikdy už nebude docela přítomná,  

navždy se vzdálí,  

na miliony námořních mil? 

Začne se měnit, 

bude pozvolna slábnout, 

až zcela vyprchá? 

 

Kde hledat ty šťastné konce, 

s málem hadů,  

porouchaných motorů,  

beze střel,  

pádů letadel,  

zlodějů,  

lhářů.  

 

S pouštěmi ukrývajícími nekovové poklady, 

truhlami plnými zlata zakopanými pod zemí, 

kvetoucí růží, 

zrzavým ocáskem, 

a úsměvem, 

za kterým se skrývá klíč ke štěstí? 

 

Poraď,  

ať se znovu nevydám špatným směrem, 

neztratím za horizontem, 

nemusím se vracet, 

nekonečně nepátrám... 

 

Přece vím, 

že to patří k životu, 

vdechuje kouzlo bytí, 

ovlivňuje každičký můj den. 

 

Hledám, 

dokud nenaleznu, 

a někdy i pak, 

když zasáhne mě mylný pocit. 

 

Nezbývá, 

než riskovat, 

jinak, 

bych asi ani nedokázala žít. 

 

,,Tak na život”, 

myslím si, 

mezitím, 

co přihazuji na svou kartu. 

 

Autor girasole, 16.04.2022
Přečteno 141x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kytara hraje píseň
a pomáhá anděl.
Nemá křídla poraněná.
Zvedá a sálá.
Jsou Velikonoce.
Hladí slova.

18.04.2022 08:30:00 | mkinka

Pěkná, povedla se ti.)

17.04.2022 13:48:13 | Constantine

Je fajn, že máš strach o lásku, zasluhuje si to ;-)

17.04.2022 12:03:13 | Slav Milo

ve skutečnosti je to zdrcující. zvláště když v onu lásku člověk ztrácí víru

17.04.2022 14:46:58 | girasole

Jde o to, że ti na ní záleží a to je dobře.

18.04.2022 06:47:36 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí