NULTÝ

NULTÝ

Anotace: Lyrická báseň

 

cesta zavátá řevem

sklíčeným těsností v sebe

utrhnu ze stromu jasné nebe

stoupnu si tu znásilním minutu

dostanu pokutu za život bez zvuků

 

zouvám své boty zatajím stopy

uřežu si kousky ze spleti osudu

lehnu si do sudu nikam už nikdy nepůjdu

uniknu uteču uprostřed noci screen

budu v moci necitelné pravomoci

v kruhu se stále náramně vždy jen točím 

 

až skočím tak neuhnu

padnu tu na hubu

zoufale své oči protočím

dokonalá zastávka pro smrt přicházející

světu dám jen necitelnou nastraženou minutu

otočím hlavou zavraždím svou potupu

nechci být tím koho podrazí vlastní stín

loučím se nadávám lpím nechci jít sní

sním potoky slz ze zatajených zákoutí

odstrčím vyhodím velmi nepraktický smích 

podlehnu svodům plodům nikým netknutých

uniknu ze zajatých kolejí to slovo zní tak ledabyle

pár písmen spojených touhou býti spolu

v konverzačním nudném netradičním rozhovoru

padám natrhl jsem si síť podvodů zmáčených pravdou

tak snadnou ne nikdy takovou zasměje se temný padouch

v kvádru navoněn přišel tě upomenout prý už tu nesmíš být

tak zmiz praví ty nejsi ten co by tu měl být tak zhasni až znejistíš

 

 

Autor retarda, 21.05.2022
Přečteno 129x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí