Jsme sami?

Jsme sami?

Jsme tu jen my, je někdo s námi?
milion pohlaví, však jsme páni a dámy.
Každý je jiný, jak vloček stádo.
Jediný život a  nám stejně je málo.

Važme si života, času i lidí.
Važme si těch, co chvilky nám sdílí.
Proč jen si člověk toho není vědom.
Důležitý je zisk a postavení jenom.

Když každý si vryje, že štěstí je základ.
Na posmrtnou cestu, minimální náklad.
Proč přeci jen, někdo to nechápe.
Proč vidím je jak v prázdnotě tápe.

Tak ptám se všech, co podstatou jest.
Vždyť je to jasné jak na oko pěst.
Podstata lidí je posunout dál.
To co tady už předek vybudoval.

Nejsme tu sami, jsme všichni spolu.
Stejně tam zamíří všichni do stejného hrobu.
Nikdo tu není sám, stačí to pochopit.
Pak můžeme růst a ne v žalu se utopit.

Autor Notimportant, 29.05.2022
Přečteno 164x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, CULIKATÁ, Špáďa
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí