NONSTOP

NONSTOP

Anotace: Lyrická báseň

 

polámané tělo možná něco by i chtělo

vymačkané jako citron holé prázdné místo

dočkal se odpovědí vskutku abstraktně reálné

kdo hlesne neuslyší nic jenom praskat křehkou niť

slábne něco že by nepřestajné prvoligové gesto

mnoho otázek méně odpovědí dlí tu smrdutí zvědi

 

prý vše už vědí a tak ucouraně tajně se i smějí

tomu i komu ptám se krátce zrádce skazí potěšení 

vše tu loupeživě plení

nekonečné snění vzaté přes odpovědi které se

vysloviti nesmějí

proklaté prokletí ukliď je hned nechtěné smetí 

ať jde mi okamžitě ze snění

započaté blouznění náhle v nečitelný prach se 

promění

 

bolest upjatá na mou maličkost tak štiplavě zní

krátká hrozba nebo jen velmi toužebně očekávaná

prosba

co je umění a za co ho brzy vymění v posteli rozechvělé

vrnění

neznám slova tajná ohleduplná osnova zapečetěná

do osidel zla

vytrvalá msta tvářící nevyspěle kouká zpatra pro poblouzněné

horečnaté proudění neukojené mysli

začátek všeho hledáš-li ho najdeš i toho všeho nezdařený

ocásek pln otáček

zazvoní zvonec a všeho bude najednou konec nebo jen

začátek něčeho už dávno pochmouraného 

zalit sluncem v srdci cítím zimu chlad je to teplotní smrad 

všude je cítit rzí ryzí

zajisti touhu opředenou nesmysli ukrutný toulec pln je šípu

nemel moc a táhni k šípku

zdi tak tlusté nedají se uchopit rozdrtím je absolutním nesmyslem

 

na oltáři něčeho vznešeného projdu se tam klidně notně bezevšeho

sliz ztéká s tvých úst řekni nějaká ta slova nejsou přeci ustavičně zajatá

čti dál sny nebuď s nimi v rozepři dveře hnisavé jim dokořán otevři

koliko dnů kolikero nocí zaťaté pěsti roztrhané pověsti v útuku pro 

takové ucourané protesty

mám seznam jeho obsah neznám jen vím že bych chtěl nějak takhle 

tu knihu lží otevřít

Autor retarda, 30.05.2022
Přečteno 130x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí