NUTKAVÝ

NUTKAVÝ

Anotace: Lyrická báseň

 

děj se stal nikdo nepovstal

nezatleskal ve stoje ovace

uveleben v provaze tak si tu lebedím

trochu to škrtí ale já nejsem smutný

jen slepě v útoku slz jenž prostupují mnou

 

cloumám tím tělem hle co řekne jen hekne

asi mu není zrovna nejlépe a ani do zpěvu

je v maléru negunguje je někde zpřetrhané

někam hnané než se tak stane cítí se obludně

nevlídně tekoucí život mezi prsty těče a kape

lape po dechu hledá někde útěchu a ta nepřichází

 

něco mu schází je pln sazí vroucně hledal odvar štěstí

jako dar mu daný neoddiskutovatelný zrání zmar

v ruce mačetu něco si useknu třeba jen nějakou hlavu

nebo dvě aby mohli spolu konverzat nu třeba o počasí

ztrácím důvěru ponechávám jekot zvaný nemastný brekot

jsi jen kokot nebo se jen tak tváříš sociálně zcela nevypočitatelný jsi

 

zním si poslouchám sebe jsem hned tam vedle tebe ale stejně stále zebe

nenáročné nebe na údržbu nelopotí se prostě je a hotovo tak jen dotoho

do čeho schlíple ptám se no zkus třeba létat zvířata to umí přeci nejsme nuly

tak jo já to zkusím vystoupím na nejvyší hory brr je tam zima skočím tedy shůry

letím staletími vidím vše jak ten svět začal a jak skončí za několik milion chvil hni si

jsem tu a asi někdy zdechnu pod nánosem prachu najdou mě a pak ještě pověsí mně

nezaujatě prostě jenom tak lynč takový obyčejný no znáte to lidská masa nenávisti trasa

 

 

Autor retarda, 02.06.2022
Přečteno 137x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí