RÝČ

RÝČ

Anotace: Lyrická báseň

 

jede kúň

jeho púl

takže nemá nohy

a taky asi nestojí

a nemá rohy

ty má kráva

jež na mléko své nadává

 

jede člověk 

nemá mozek

ale to nevadí

ta sláma ten defekt nahradí

a už hoří jeho vlastní zboží

tak už mu to pálí

vymyslí třeba kolo

nebo někoho spálí

třeba vymyslí slast

třeba vezme tebe

a zničí to tvé nebe

 

jak vznikl otrok

to je řečnická otázka

po světě nemorálnosti procházka

taky trochu pravdy šprochu

tak že člověk vlastní člověka

jako nábytek nebo matraci

už to radši zhasni

no to světlo co mu v hlavě hoří

hnisají zlovolné zlo tam je

svět se náhle pokazil

časem se trochu upravil

prý lze vše vyvrátit

 

kostlivec ve skříni je tam

sebeklam bez reklam

civilizaci si vymyslili

aby byli ti co jsou nad nimi

ale byly jen a jen horší

měly kůži hroší

oni jsou ti co ví prý vše

kolonie další zvrácená ideologie

bílý člověk prý stát má v čele

na hromadě mrtvol

nevyrobil ja netvor 

byl to někdo jako ty

nebo jako on svastiku mu zlom

lepší by byl zlom vazu a  konec jeho kazu

 

chtěl být na vrcholu toho šílenství

marná slova utrápená touha

zločiny které tají zakrývají

vše by nejraději pokryly popelem

nezakryješ to co je vidět pohledem

vypnuté svědomí nebo jeho absence

zlo se rodí každým dnem zbij ho řemenem

člověk živočich na vrcholu toho světa

je to jen sketa skrytá kýčovitá konfeta

bytost lidská není přirozeně dobrá

špatná volba a pak druhá niť se trhá

někam zdrhá neutečeš svou duši sebou vlečeš

dobrý večer dobrou noc své zločiny nezakryješ

 

Autor retarda, 09.06.2022
Přečteno 121x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí