KOLO HNÁT

KOLO HNÁT

Anotace: Lyrická báseň

 

uplacen charakteristickou emocí

uplácán ze všeho co se dnes dělo

tělo umírněně avšak drsně rozvrstveno

zírám odpovídám gesty kajícně se děsím

straším své sny aby noční můry bály se jich

 

usilovně strhávám své obličeje

jsou to děje neskonale ledabylé

noc už bledne skhřehotavě zebe

stojím tu v tom zákoutí zkoumám své pohnutí

nasouvám si žluté brýle zřejmě temně zběhlé

 

načasované vybuchnutí mého srdce

polorozpadlé torzo pro jiné jen korso

odmítán jemně pak na plátně promítán

přemýtám o své nejednoznačnosti zbrklé

vše se náhle utne odouzen jsem rozpustile zbrkle

 

dotěk němoty mé přednosti charakterové zlovolnosti

zkusím nebýt nepřítelem mé vlastní nepřítomnosti

zkouším začít znít na bázi svévolné rozporuplnosti

nosím odznak nemusím i tak jsem poznán odsouzen

útrpně posouzen komisí samých zlých lidí převlečených za soudce

 

mlčím temně avšak zjevně slyšet jsem v několika zákoutích

nosím v sobě už najatou smrt zatím spící uzarděně nevidomá jest

pocit hnusu skotačijícím v tomhle pruhu na konci zbyl jen pel z cest

zasazen do děje tam kde se zrovna ale pranic neděje otylá beznaděj

ulpívám tu na kápi kterou sobecky na hlavě si nosím tak co tedy jsem

 

Autor retarda, 16.06.2022
Přečteno 122x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí