Bolest

Bolest

Cizinci!

Jako sny

ve tvé hlavě,

slzy nevyroní,

abys na oči vyšplhal.

Říkají, že vše bude v pořádku…

skrývaje se na Slunci,

neb ve stínu bdí naděje, pro kůži nespálenou…

 

a zpívají

jako hejno holubic

s orlími křídly

s hadím jazykem.

Noříš se do polštáře

a bílí vojáčci jdou do boje,

vířící pocity na stojatých vodách snění.

 

Nakonec slzu směníš,

bude tvá

až ráno

po probuzení.

Autor Caliéry, 28.07.2022
Přečteno 147x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, šerý, CULIKATÁ, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji moc

28.07.2022 22:31:38 | Caliéry

moc dobrá báseň... výborná*

28.07.2022 21:54:02 | Sonador

Pěkná poezie. Líbí se mi to*

28.07.2022 14:07:03 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí