Pro kámen

Pro kámen

Na výhni sluneční

lidem nerozumí tolik

svým pláštěm, svou neduší

ve svém tápe bezbarví.

 

Přikrytý mechovím.

Přibitý hřebíčky gravitace.

Tak pevný a zocelený

v odlescích úsporný,

tichý a věrný

jako neživá dvířka vstříc žalu a apatii,

tam skončilo mnoho snílků,

v dlaních předlouze jim bilo…

  

toliko slz na březích pohlceno

a tváře po dešti prahly,

mezi křičícími hlasy

skrývá se  

doufaje v potopu,

 

nad ňadry hor otvírají se mraky, neb jím proudy znějí?...

Autor Caliéry, 01.08.2022
Přečteno 179x
Tipy 17
Poslední tipující: Fialový metal, Stanislav32, CULIKATÁ, šerý, Sonador, zdenka, Frr, paradoxy, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobré přirovnání. Dostalo mě přibitý hřebíčky gravitace. Skvělé.

01.08.2022 10:33:48 | mkinka

Díky moc.

01.08.2022 10:42:28 | Caliéry

Rádo se stalo.

01.08.2022 10:44:56 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí