Srdce napůl

Srdce napůl

Srdce napůl.

Láska a nenávist.

Jedno světlo, dva stíny.

 

Bijíce bez příčiny.

 

Plyne řeka

napříč ulicemi bytí,

protéká

divoce mezi břehy.

 

Stopy hladí po tváři,

otvíraje staré stehy.

 

Tu obří vlna

na obzoru výčitek,

obě poloviny lovíš ze dna,

než chladný vichr povane.

 

Žal nenávist podepírá

jako oběť

zvedaje.

 

Snad proto láska

tak cenná je,

neb není rozsypaná po tvářích…

Autor Caliéry, 28.11.2022
Přečteno 113x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, M.A.Rek, mkinka, Bufik, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Emocionálně dobře napsané. Velmi pěkné dílko.

28.11.2022 20:11:57 | mkinka

Díky moc

28.11.2022 20:12:30 | Caliéry

Rádo se stalo.

01.12.2022 17:27:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí