Na polštář

Na polštář

Na polštáře z korun stromů,

tam třpytu hvězd…

omalovánky klidu a bezbřehých výšin

do ruda se barví

 

upíři sají krve, než zmizí v bledě modré

a od jejich drápů zjizvená noc

do hodin kostelů tiše pláče

jako dítě do klína

 

mláďata nevinných vlaštovek nesou sny,

aby vrátily se zjara

a přinesly

noční můry v krásně propečené fantazie,

jen abychom dožili…

 

…ticho, malinký závan větru, omítka lechtající strop

peřiny skrývají naše těla

a polštáře modelují naše tváře…

Autor Caliéry, 05.12.2022
Přečteno 125x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Stanislav32, Kan, Psavec, Lexi, Fialový metal, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné.

06.12.2022 14:28:53 | mkinka

Souhlasím s Narrou, je parádní

05.12.2022 13:29:59 | Lexi

Parádní :)

05.12.2022 11:14:05 | Narra

Díky* To mě moc těší

05.12.2022 11:15:14 | Caliéry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí