Provazochodec

Provazochodec

Anotace: Přecházím po laně mezi skalami, paže vlají, hvězdná noc je před námi, slábne strach, sílí euforie, vše vzdálené tak blízko tu je......

 

Upjatá gesta

Slova bez legrace

Kolem plyne

Levná konverzace

 

Mělcí lidé se dusí

Ve vlastní propasti

V promarněných životech

Planou úzkosti

 

Kam to všechno vede

Kdo a kdy si daň vybere?

Tak pojď se mnou

 

Žít a nelitovat

Všechny trýzně, krásy

Zopakovat

 

Přecházím po laně mezi skalami

Paže vlají, další úsek je za námi

Je v tom strach i euforie

Ta intenzita léčí, uzdravuje

 

Ranní červánky vdechuji

Doteky do transu stupňuji

Teď s tebou

Životem protékám

Nemám cíl ani tvar

 

Přecházím po laně mezi skalami

Paže vlají, hvězdná noc je před námi

Slábne strach, sílí euforie

Vše vzdálené tak blízko tu je

 

Vše vzdálené tak blízko tu je

 

(Hanuš Šparlinek, 23.12 2022, inspirováno i věnováno Friedrichu N.)

Autor Hanuš, 25.12.2022
Přečteno 121x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné téma a provedení. Udržel jsi v poezii balanc.
Líbí*

30.12.2022 22:01:15 | šerý

dobrý .)

27.12.2022 09:36:40 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí