Louka

Louka

Anotace: asi to zná každý, kdo pracuje na ...

Louka z písmen a háčků,

kolik prstů učilo se chodit…

 

Svítí jako grál

země pálivých blesků,

nitky temné řeči

a za šera usínají,

co nevydali ani hlásku.

 

Noc chladne v hořící dlani,

žádní ptáci nezpívají

neotvírají se motýli,

jen stíny halí chvíli

závojem zdvořilé intimity.

 

Víčka kruhy výše táhnou

od propasti zjizveného úsměvu,

co vše maskuje koutky,

mrtvé hvězdy točí se nad hlavou…

 

Noc po potratu.

 

A na louce černočerné

opět svítí bouře…

Autor Caliéry, 20.03.2023
Přečteno 132x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, Psavec, kozorožka, Kan, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velká báseň.

20.03.2023 14:13:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí