Pilier

Pilier

 

 

 

                      PILIER

 

 

 Pri stavaní konštrukcie

 stabilita v opore, 

 dodržiavať inštrukcie, 

 úspech stavby v podpore.

 

 Rovnako tak životom 

 ísť za jasnou vidinou, 

 nepostávať za plotom, 

 nerozhodnosť slabinou.

 

 Byť oporou jak pilier, 

 stojac pevne na zemi, 

 sťa džentlmen či rytier, 

 chrániac poklad v území.

 

 Mohutný jak stožiar, 

 stelesňujúc veľký rešpekt, 

 uhasí v srdci požiar, 

 opravujúc v duši defekt.

 

 Pilier, pevná istota, 

 úspech priamo na dosah, 

 radovánky života 

 zamerané na obsah.

 

 Hľadať všade pevný bod, 

 poistku do budúcna, 

 novej sily práve zrod, 

 myseľ hriešna, kajúcna.

 

 Uplatňovať zásady 

 pokory a skromnosti, 

 vôľou rušiť výsady 

 chamtivosti, márnosti.

 

 Spoliehať na nádej večnú, 

 chráni bytosť pred pádom, 

 modlitbu vždy večer vďačnú, 

 by život nešiel zlým spádom.

 

 Pilierom aj blízka bytosť 

 veľmi veľkej hodnoty, 

 ocenená ako výsosť, 

 stratou pád do prázdnoty.

 

 Každej slabej hriešnej duši 

 v problémoch sa topiacej, 

 strachom srdce tlčie, búši, 

 o ľútosť v plači prosiacej.

 

 Neľakať sa prázdnej hrozby, 

 trasie sa len strachopud, 

 zvážiť dosah vľúdnej prosby, 

 staviť na svoj vlastný pud.

 

 V pilieri sa skrýva sila, 

 darmo hľadať kde-kade, 

 s takým by vraj navždy žila, 

 kto čestným chce byť v základe.

Autor Peter35, 01.04.2023
Přečteno 85x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, šerý, Frr, Psavec, Stanislav32, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

03.04.2023 11:09:21 | mkinka

Ďakujem krásne.

04.04.2023 09:45:47 | Peter35

Ďakujem pekne.

04.04.2023 10:15:12 | mkinka

Rádo se stalo.

04.04.2023 10:15:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí