Nadějeplná

Nadějeplná

Anotace: věnováno lidství...

 

 

 

Lasturám stín kreslí krajkoví,
hlubina skryje jejich tváře,
ticho své noci napoví,
křičící ústa do polštáře.



Žalují strachům bolesti,
co uštědří mě a nebo tobě,
rubáši, anděl šelestí
nach v zem se vypijí ve zlé době...

 




Povstaň však písní v nový květ,
nezlomná sílo v sněhu zaplaň!
Zvedni svou ruku na pozdrav,
dlaň znovu polož, směle na dlaň.



Úsměvem slunce protkni svět!
Dej sílu zrát, všem duším lidí.
Vzkříšením, uzdrav boly let,
slepcům zrak dej, ať zase vidí...

 

 

 

 

 

 

Autor Malá mořská víla, 09.04.2023
Přečteno 181x
Tipy 24
Poslední tipující: MatyhoZmaty, enigman, mkinka, Sonador, Jan Kacíř, Fialový metal, šerý, Psavec, Frr, Stanislav32, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký :)

29.06.2023 12:43:40 | MatyhoZmaty

Nádhera

09.04.2023 10:53:52 | Stanislav32

Krásná báseň

09.04.2023 10:51:05 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí